Egy átlag háztartásban többnyire megtalálhatóak azok az alapanyagok, amik egy egyszerűbb, gyors süteményhez kellenek, így például a liszt, a tojás, cukor, sütőpor, stb.
De nem árt, ha néhány alapvető eszközt is tartasz otthon, hogy tökéletes édességcsodákat tudj varázsolni.
Sodrófa: Számtalan verzióban, színben és mintázatban létezik, a leg ismertebbek a nyeles, és a nyél nélküli változatuk. Tapasztalatom szerint a nyeles változattal könnyebb dolgozni, a hajtogatott tésztákat is sokkal jobb kinyújtani.
Kiszúró: Nem árt, ha van otthopn pár alap formánk belőle, hiszen a linzer tészta nem csak kör alakú lehet. :) a kreativitás a cukrászat alapelve. :) Néha lepjétek meg magatokat pár aprósággal. A cukrászati boltokban beszerezhető, kb. ezer féle variációban.
Habzsák: A habzsák tulajdonképpen nem feltétlen az a méregdrága profi nyomózsák, amit a boltokban árusítanak. Könnyedén meg lehet oldani egy jó erős zacskó segítségével is. a lényeg az, hogy a nyomócső ne csússzon ki belőle, és akkor tulajdonképpen ugyan úgy funkcionál, de már kapható az eldobható habzsák is, ami szintén nem egy nagy összeg.
Habverő: Természetesen tudom, hogy géppel sokkal egyszerűbb, sokkal gyorsabb a hab felverése, ám ez a kis eszköz nem csak arra jó, hogy habot verjünk, hanem tökéletes például a tejszínhab ízesítésénél a hab forgatására úgy, hogy az ne törjön össze. Ez mellett az háztartásban a tojás felverése is sokkal egyszerűbb vele. :)
Ecset: Mindenképpen hasznos egy ecset beszerzése, de semmiképpen nem ajánlom a szilikon ecseteket, mert használhatatlanok, és nagyon drágák. A sütemények tojással való lekenésére, és a marcipán borítás egyengetésére tökéletesen megfelel az az ecset, amit a festékboltokban árulnak. Méretben a másfeles körüli tökéletes, és nem is drága. Fontos, hogy használat előtt jó alapossan mossuk ki mosószeres vízzel, akár többször is.
|